Na
Badnjak na Fuliranju riblja jela
Već
tradicionalno Advntski program Fuliranje na Badnjak na
Strossmayerovom trgu u središtu Zagreba bit će obogaćen ribljim
jelima.
Japanska
kućica Hanami poznata po svojim Takoyaki kuglicama od hobotnice za
Badnjak priprema i japanske okruglice punjene kozicama. U azijskim
badnjim specijalitetima uživat će se i na Pokeraju, uz poke bol s
tunom i lososom a pripremat će se i poke bakalar.
Chef
Palfi u kućici The Garden Bar&Kitchen za Badnjak će nuditi hot
dog s lososom i kozicama.
Bogata
ponuda tradicionalnih jela bit će kod istarskih i dalmatinskih
kućica. Što je Badnjak bez hobotnice? Black Pepper s Hvara od
početka festivala usavršava svoju ‘Hobu po noninom’ . Pravi je
to tradicionalni gulaš od hobotnice kakve spremaju none u Dalmaciji.
Opat - Vrata Kornata pripremat će brudet od bakalara na Kornatski, a
one koji su više za finger food dok "ćakulaju" s
prijateljima imat će riblje grickalice Fried Fish&Shrimps.
Istrani
pripremaju bakalar na sto načina: Vodnjanka će posjetiteljima
poslužiti paštetu od bakalara uz istarski pjenušac, Fermaj Tovara
namaz od bakalara, odnosno bakalar na bijelo s domaćim toplim
kruščićima i slane inćune s maslinovim uljem i rukolom a burger
od bakalara bit će kod istarske kućici B.A.B Piantina.
U
14 sati na Strossmayerov trg dolazi popularan latino i salsa sastav
Cubismo koji će grijati posjetitelje do kasnog poslijepodneva a na
Fuliranju se može dočekati i Božić i doći poslije polnoćke jer
će kućice biti otvorene do tri sata ujutro.
Nema komentara:
Objavi komentar