Gourmingle
na
zagrebačkom Adventu
Slatkom
radionicom održanom u Samsung Holiday House-u, gdje je slastičarka
Tea Mamut pokazala kako pripremiti Galetini kolačiće, otvoreno je
Fuliranje Gourmingle na jednom od brojnih odredišta zagrebačkog
Adventa, na Strossmayerovom trgu koji do 1. siječnja 2020. postaje
čarobna, živopisna pozornica, na kojoj se mogu kušati fini
zalogaji, popiti neki od kreativnih napitaka, plesati, “zarundati”
s frendovima i fotnuti svoj najljepši osmijeh u Photo Boothiqueu ili
na jednom od photo pointova (Jamnica, Radio 101, Pun kufer…).
Prijatelje Fuliranja očekuje više do 100 jela, 16 glazbenih nastupa
"u živo" i više od 35 DJ kreacija. U glazbenom programu
nastupa i Jimmy Brown, bubnjar iz
pop-reggae sastava UB40 te njihov vokalist Gilly G uz potporu Danny
Kane-a iz Birminghama . Vrući ritmovi Cubisma obojit će Latino
Badnjak na Strossovom trgu a nastupa i grupa Kuzma i Shaka Zulu.
Svake nedjelje organizira se za mališane Family
day na kojem nastupaju dječji
zborovi.
Tridesetak
ugostiteljskih kućica u kojima kormila drže poznati Chefovi i food
entuzijasti, kao i pet kreativnih barova mjesto su raskošnh mirisa i
okuse. Zaljubljenike u morsku "spizu" mirisi će odvući do
kućica Fermaj
Tovara, B.A.B Piantina, Vodnjanke,
konobe Opat
i Black
Peppera.
Istarsko-dalmatinski okusi - ombolo, težačka juha od sipe i boba,
truffioli i hobe po noninom. Bračka Biomania
po prvi put dolazi na adventiranje
s
organskim street foodom i aromatičnim Bollitom. Market
by T&T,
svoju je poznatu sarmicu udomio je u tacosu, na Black hot dog s
kroketom od krvavice ponosan je Marko Palfi iz The
Garden Bar&Kitchen.
Mario Mihelj iz El
Tora
ostaje vjeran latinoameričkim sočnostima a i u Fat
Cat kutku
mogu se pronaći razni zalogajčići.
Ovogodišnje
Fuliranje raj je za ljubitelje kobasica: Christmas
Fetish stiže
s griješno ukusnim Santa kobasicama, Wurst Bar donosi germansku
ponudu a Berlin ističe svog favorita kobasicu okupanu u raguu.
Institut za kobasice by Mate Janković u svom “laboratoriju”
osmišljava twistane
kobasice, a s njima ove godine koketira i Rougemarin. Komadići
kobasica skrivaju se čak i u Wurst Poke Bowlu, kojeg brižno
spravlja Pokerai
by Chili,
a Lumperaj
se diči slavonskim kobasičastim
okusima.
Osim već nadaleko i naširoko finih Submarine
burgera,
burger krvavicu predstavlja Mason
Burgers&Staff,
dok Čiketina
donosi razne varijacije piletine.
Azijske
delicije stižu u raznim varijacijama:
SOI by
Vid Nikolić predstavlja duh Sečuana - Dan Dan noodles, japanske
kuglice s hobotnicom, Takoyaki, dolaze u režiji restorana Hanami,
dok Munchy
prži slano slatke egzotične wrapove. Azijskoj hrani nude se i
TABASCO®
i Kikkoman umaci
Premijeru
na Fuliranju ima i svjetski poznati atlas hrane TasteAtlas,
koji
u svom carstvu, Pastel
de TasteAtlas
nudi slano slatke kombinacije: Chilli con carne i Ice Cream u vrućem
brioshu a i Bagua
pripema razna gastro izaneđenja.
Mogu
se kušati i razna pića : Gin3
Spirits, Gingle Bells,
Coca-Cola,
Rakijarnica
sa 40 vrsta rakija i popularnom "desetkom za ekipu",
Molecular
bar by Mangosta s molekularnim
toplim dimnim koktelima,
A most unusual BAZAAR by Botanica
s ginovima i koktelima te Jeruzalem
Ormož s
odabranim vinima. Fuliranje
Gourmingle dobilo
i svoje festivalsko pivo Fuliranje Lager, dostupno jedino na
Strossovom trgu. Njegovu posebnu aromu priprema The Garden Brewery,
najbolja EU pivovara, po izboru
Beer52 kluba,
najvećeg pivskog kluba na svijetu.
Mini
i maksi fritule, kolači, churrosi, šnenoklice, palačinke ispod
peke, tartovi, mini kuglofi i germ knedle samo su neke od
neodoljivosti, koje priprema Le
Kolač, Nonina tajna i
Chiquita
Churrosita,
a Sljeme sniježi sa svojim germ knedlama.
Sve
gourmingle trenutke zabilježite u Photo
Boothique-u,
a četveronožni dlakavci mogu se dovesti u Capa
pet bistro.
Nema komentara:
Objavi komentar