Punta
Greca
Medea
vina i Vivat fina vina organizirali su prvo kušanje nove berbe vina
Medea Punta Greca. Pored nove berbe Punta Grece kušalo se i
aperitivni Medea pjenušac te Medea Montiron Malvazija.
Predstavljanje
je vodio enolog vinarije, Marko Krstačić. Pjenušac Medea brut
napravljen je od Malvazije po charmat metodi (odležavanje u tanku)
sa osam grama šečera I 11,5% alkohola. Montiron je Malvazija hibrid
je svježe I odležane Malvazije Dolazi iz vinograda starog 36
godina. Grožđe se bere dosta kasno, potkraj rujana s prinosom po
trsu di 1,5 kg. Maceracija je je 15 sati na hladno a nakon toga osam
posto odlazi u drvenu bačvu a ostalo u inox . Godišnje se puni 12
do tisuća boca a ove godine napunjeno je 14 tisuća.
Punta
Greca berba 2015. limitirana je I ručno njegovana serija od 8043
butelja Merlota. Rt Punta Grkova na poluotoku Marlera najjužniji je
vinograd Istre Površina vinograda je 3,4 hektara a broj loza 25 400.
Tlo je crvenica I pjesak s znatnim udjelom gline. Vinograd je blizu
mora I izložen vjetrovima s obje strane. Loze su niske zbog bure
zbog koje je napravljen I burobran. Bere se sredinom rujan uz prinos
od jednog kg po trsu. Maceracija je 14 dana onda odlazi u inox, pa
zatim nakon dva pretoka u drvo. Dozrijevanje je dvije godine i nakon
blendiranja tri mjeseca odlazi u bocu.
Nema komentara:
Objavi komentar