Šampanjska
gala večer
Na
zagrebačkoj gastrosceni u
četvrtak, 20. veljače 2020. u 20 sati
u restoranu Zinfandel's u hotelu Esplanade održat će se šampanjska
večera Ruinart.
Chefica
i prva dama Esplanadine kuhinje Ana
Grgić sa
svojim
je timom kuhara i slastičara
pripremila je gozbu od pet
sljedova
koju će pratiti selekcija francuskih šampanjaca
Ruinart.
Svaku etiketu te najstarije šampanjske kuće prezentirat će Ted
Lelekas,
predstavnik korporacije Louis
Vuitton Moët
Hennessy
(LVMH), kojoj pripada Ruinart.
Večera
počinje
domjenkom dobrodošlice u Esplanade 1925 Lounge &
Cocktail
Baru uz
Ruinart
R
koji je Ana Grgić spojila sa zalogajima jadranskoga
škampa s jabukama i veloutéom
od škampa te poširanom
francuskom
kamenicom
i pjenom od špinata maslinovog ulja.
Večera
se nastavlja u
restoranu Zinfandel's
koji će za ovu prigodu biti posebno uređen u skladu s umjetničkom
vizijom koju slijedi Ruinart.
Na
početku će se poslužiti
panna
cotta
od cvjetače
i
bijele čokolade uz
kavijar
Oscietra, kavijar od lososa,
kreker od riže i šafrana. Nakon toga slijedi carpaccio
od školjki sv. Jakova poslužen s egzotičnim chutneyjem
od
manga, kremom od kokosa i kremom od brokule.
Te sljedove Ana
Grgić spojila je s etiketom
Ruinart Blanc de Blancs
kod koje prevladava slatkast
okus sa zelenim cvjetnim notama. Pečeni
hlap dolazi u kombinaciji s kandiranom mrkvom, maslacem od vanilije
i
naranče s kremom od soje i bazge uz dodatak prženih sjemenki
korijandra i sljubljen je s vrhunskim
Dom
Ruinart Blanc de Blancs 2007.
Teleći file sous
vide
s pireom
od mrkve i hrskavom čičokom uz dodatak
umaka od timurskoga papra spojit će se s Dom Ruinart Rosé 2004.
Večeru zaokružuje Ruinart Rosé ružičaste boje šipka s
narančastim odsjajima a Ana Grgić ga je spojila s voćno-čokoladnom
fantazijom okusa, mousse
od manga i kardamoma, quenelle
od
tamne čokolade, meringue
s listićima badema uz žele od malina i kupine.
Ruinart
je 1729. godine osnovao Nicolas Ruinart u regiji Champagne, u gradu
Reimsu. Danas je u vlasništvu tvrtke Louis Vuitton Moët Hennessy
SA.
Nema komentara:
Objavi komentar