Špin
na zagrebačkoj špici
Na
terasi Cheese bara na Europskom trgu u Zagrebu, Agrolaguna je
predstavila nekoliko sorti Vina Laguna, maslinova ulja Ol Istria i
istarske sireve Špin a predstavljene su i limitirane serije vina,
ulja i sira koje su dobile nagrade na svjetskim natjecanjima.
Liniji
vina Festigia kušala se iz velikih pakiranja - Magnum i Jeroboam
(Malvazija Istarska Festigia 2018., Malvazija Istarska Festigia
2018., Malvazija Istarska Riserva Vižinada 2015., Cabernet Sauvignon
Festigia 2016., Merlot Festigia 2016, Castello Festigia 2016.). Od
limitiranih serija predstavljeni su Malvazija Istarska Riserva
Akacija 2015., Pjenušac Blanc de Moi – klasična metoda, Malvazija
Istarska Riserva Duga Maceracija 210 2012., Malvazija Istarska Kasna
berba 2016., Terra Rossa Limited Edition 2018.. i Riserva LV 2013.
Predstavljeni
su i Istarski Špin sirevi: kravlji, miješani, ovčji, kravlji u
teranu, kravlji s tartufima i miješani sir u orahovom lišću. Na
Global cheese awards u Engleskoj sirevi Špin osvojili su dvije
medalje i jednu oznaku Highly commended. Brončanu medalju su dobili
Grana Istriano i sir s tartufima, dok je miješani sir u orahovom
lišću dobio oznaku Highly commended. Na World cheese awards u
Bergamu u Italiji mješani sir u orahovom lišću dobio je super
zlato te je ušao u kategoriju najboljih sireva na svijetu – Major
Winners. Gran Istriano osvojio je zlato, Istarski mladi sir srebro, a
brončanu medalju dobili su ovčji ,kravlji i miješani sir.
Na
svjetskom natjecanju „Emozioni dal Mondo: Merlot i Cabernet
Insieme” Vina Laguna Castello Festigia, Riserva LV i Merlot
Festigia osvojila su zlata pri čemu je Merlot Festigia osvojio i
nagradu za najbolje hrvatsko vino na tom natjecanju, po odabiru
novinara sudaca.
Uz
vina i sireve kušalo se i ovogodišnje mlado ekstra djevičansko
maslinovo ulje Ol Istria.
Pripremio:
Tomislav Radić
Snimke:
Marko Čolić
Snimke:
Silvija Munda
Nema komentara:
Objavi komentar