Maison
de France.
Nikada
do sada toliko pečenih I kuhanih kobasica u Zagrebu. Kranjske,
Debrecinke, Češnjovke, debele i tanke, dugačke i kratke kobasice
na sve strane na Adventu . Ali ima i nešto drugo , potpuno
drugačije. Na Adventu u Zagrebu na Trgu Bana Josipa Jelaćića
ispred Manduševca smjestila se kučica Maison de France. Osmislili
su je Francois Louyot I Marina Čutura. Tu se može kušati Raclette
Baguette s topljenim francuskim sirom i dimljenom šunkom, Raclette
Pomfrit hrskavi krumpirici sa topljenim
francuskim sirom , Croque Monsieur
Francuski tost sendvič sa šunkom i sirom, zapečen s bešamel
umakom, Pain Perdu -
French Toast - Pohani Kruh, Francuski
džem Bonne Maman , Francuski slani maslac ,Med sa aloa verom,
đumbirom ili narančom ,čokolada cimet Marrons glac,
Kroasani „Fines de claires“(kamenice)
iz Bretanje i Normandije i Foie Gras
Pâté od gusje jetre
Mogu
se kušati vina s obale Rhone.
Dakle
osim kobasica i fritula na Adventu su i Francuzi ali ima i drugih
kuhinja samo treba prošetati Trgom, Cesarčevom, Štrosom i drugim
adventskim odredištima u Zagrebu koji je ponovno već treću godinu
najbolji u Europi.
Nema komentara:
Objavi komentar