ponedjeljak, 25. prosinca 2017.

Maison de France

Maison de France.
Nikada do sada toliko pečenih I kuhanih kobasica u Zagrebu. Kranjske, Debrecinke, Češnjovke, debele i tanke, dugačke i kratke kobasice na sve strane na Adventu . Ali ima i nešto drugo , potpuno drugačije. Na Adventu u Zagrebu na Trgu Bana Josipa Jelaćića ispred Manduševca smjestila se kučica Maison de France. Osmislili su je Francois Louyot I Marina Čutura. Tu se može kušati Raclette Baguette s topljenim francuskim sirom i dimljenom šunkom, Raclette Pomfrit hrskavi krumpirici sa topljenim francuskim sirom , Croque Monsieur Francuski tost sendvič sa šunkom i sirom, zapečen s bešamel umakom, Pain Perdu - French Toast - Pohani Kruh, Francuski džem Bonne Maman , Francuski slani maslac ,Med sa aloa verom, đumbirom ili narančom ,čokolada cimet Marrons glac, Kroasani „Fines de claires“(kamenice) iz Bretanje i Normandije i Foie Gras Pâté od gusje jetre
Mogu se kušati vina s obale Rhone.
Dakle osim kobasica i fritula na Adventu su i Francuzi ali ima i drugih kuhinja samo treba prošetati Trgom, Cesarčevom, Štrosom i drugim adventskim odredištima u Zagrebu koji je ponovno već treću godinu najbolji u Europi.





Nema komentara:

Objavi komentar