Okusi i arome Istre u Zagrebu
Međunarodni
sajam pršuta (ISAP), održat će se od 18. do 20. listopada u
Tinjanu u Istri.
Dolaze najbolji pršutari iz Hrvatske, Austrije, Španjolske,
Italije, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne
Gore.
Kao najava sajma u
Zagrebu u klubu Kontesa održana je prezentacija istarskog pršuta.
Predstavili su se vodeći istarski pršutari: OPG
pršuti Milohanić, Tinjan; Pršutarna Antolović, Tinjan; Pršutarna
Dujmović, Tinjan; Pršutarna Jelenić, Sv. Petar u Šumi; OPG
Franjul, Sv. Petar u Šumi, Pisinium d.o.o., Pazin; Pršutarna
Buršić, Vodnjan; Pršutarna Compari, Pula i Pršutarna Tomaso, Sv.
Lovreč.
Istarski
pršut se suši bez dima, kože i potkožnog masnog tkiva. Vrijeme
sušenja je najmanje godinu dana. U pripremi se koriste sol, papar,
češnjak te aromatično mediteransko bilje.
Tekst:
Tomislav Radić
Snimke:
Marko Čolić
Nema komentara:
Objavi komentar