Međunarodni
dan kave
- U sklopu obilježavanja praznika kave održano je finale regionalnog Franck barističkog natjecanja u skladu s pravilima Specialty Coffee Association
Zagreb, 2. listopada
2018. –
Franck je prvog dana listopada u zagrebačkoj kavani Johann Francku
obilježio Međunarodni dan kave. Tim povodom održano je i finale
regionalnog Franck barističkog natjecanja u skladu s pravilima
Speciality
Coffee Association (SCA),
međunarodnog stručnog udruženja industrije kave.
Kroz
kvalifikacije od 15.000 ugostiteljskih objekata, finale je okupilo 10
najboljih barista iz regije.
Najboljom
baristicom proglašena je Petra
Gracin
iz Šibenika (Yum Pastry shop), drugo mjesto pripalo je Marku
Podbrežničkom
iz Zagreba (Mala kavana), dok je treće mjesto osvojio Antonio
Švob
iz Crikvenice (Maslina 2).
Franck
baristička akademija program je edukacije ugostiteljskog osoblja.
Cilj je upoznavanje sa svim područjima koja se odnose na kavu - od
plantaže do šalice - te usavršavanje vještina i umjetnosti
pripreme vrhunskog espressa, ostalih napitaka na bazi kave i čaja.
Taj edukativni program vodi tim Franckovih profesionalnih barista
kroz redovite prezentacije i individualno prilagođene edukativne
radionice za ugostiteljsko osoblje. Franckov tim barista prošao je
certifikaciju iz područja barističkih vještina od strane Specialty
Coffee Association (SCA).
Nema komentara:
Objavi komentar