METRO i mladi
kuhari
METRO
Cash & Carry je u zagrebačkom restoranu Voncimer najavio novu sezonu projekta METRO Junior Top Chef u kojem će se maturanti kuharskog
usmjerenja natjecati i usavršavati uz pomoć mentora.
"METRO
s partnerima želi pridonjeti osnaživanju kulinarske profesije poticanjem
razvoja mladih kuhara i zato nastavljamo s novom generacijom METRO Junior Top
Chefa. Mladi kuhari koje su odabrale škole iz 12 hrvatskih gradova natjecat će
se te od vrhunskih stručnjaka učiti nove tehnike i trendove u kulinarstvu",
izjavila je Nela Bučević, direktorica korporativnih komunikacija i
ljudskih resursa u METRO-u.
Dvanaest
kandidata iz škola diljem Hrvatske najprije će ukrstiti kuhače na regionalnim
sučeljavanjima u Zagrebu (23. ožujka) i Kastvu (28. ožujka). Šest finalista odabrat će
chefovi Mario Mihelj, koji uskoro
preuzima ulogu glavnog kuhara u restoranu i baru El Toro; Konstantin
Lukianenko, glavni kuhar restorana Voncimer i jedan od učitelja škole
kulinarstva Al Cuisine te
Nenad Kukurin, vlasnik i glavni
kuhar restorana i hotela Kukuriku. Oni će im također biti mentori na trodnevnoj
edukaciji na Institutu Kul IN u Sisku gdje
će se šest najboljih pripremati za finale.
Mario
Mihelj najavio je kako će maturante ove godine učiti na osnovi latinske kuhinje,
dok će Nenad Kukurin staviti naglasak na mediteransku kuhinju. Konstantin
Lukianenko podijelio je svoja iskustva iz Ukrajine te je naglasio kako je
praksa najvažnija a Zdravko Perić iz Instituta Kul In ukazao je
na važnost praktičnog iskustva u okruženju vrhunskih restorana.
Finale će se održati 7. travnja u
Zagrebu, a pobjednika će proglasiti stručni žiri u kojem će biti mentori i
prošlogodišnji METRO Junior Top Chef
Matija Jagić. Taj mladi kuhar iz Zaboka koji je prošle godine zaslužio titulu najboljeg danas radi u šibenskom
Pelegriniju.
Ovogodišnji
METRO Junior Top Chef dva mjeseca usavršavat će svoje znanje na kulinarskom Institutu Kul IN koji u suradnji
s ALMA
la Scuala Internazionale di Cucina Italiana.
Nema komentara:
Objavi komentar