7. DANI OKUSA VARAŽDINSKOGA KRAJA
Od 8. do 17. ožujka u 15 odabranih restorana Varaždinske županije posjetitelji mogu uživati u tradicijskim jelima, odnosno u posebno kreiranim menijima u 3 slijeda po promotivnim cijenama od 17 € i 23 €.
Goran Mališ, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije istaknuo je „Ove godine se početak Dana okusa poklopio sa Danom žena pa je to i prilika za izvesti svoje žene, majke i posebno bake kako bismo ih podsjetili na jela kakva su i one nekad pripremale.“
Voditelj
projekta Borislav Šimenc istaknuo je da u projektu Okusi hrvatske
tradicije sudjeluje 12 županija, ali samo Varaždinska županija
provodi ovu manifestaciju dva puta godišnje, odnosno uz jesenski
termin kada se Dani okusa organiziraju na nacionalnom nivou, u
Varaždinskoj županiji Dane okusa su i u ožujku i to već po sedmi
puta.
Šimenc je iskoristio priliku da najavi i nove aktivnosti u
ovom projektu, a već ove godine će to biti i prva hrvatska
eno-gastronomsku obilaznica na području Varaždinske županije.
U
ime Varaždinske Županije . Silvija Zagorec, zamjenica Župana,
pohvalila je ovaj projekt i istaknula da je to primjer zaokružene
cjeline „od polja do stola“ gdje se povezuju obiteljska
poljoprivredna gospodarstva s restoranima.
Na konferencij za
novinare prije početka manifestacije dodijeljena je i oznaka
standarda Okusi varaždinskoga kraja objektu Bistro Familija.
Dani okusa varaždinskoga kraja od 8. Do 17. ožujka održavaju se u ugostiteljskim objektima: Arabela, August, Bedem, Garestin, Grešna pilnica, Familija, Minerva, Hotel Trakošćan, Hotel Varaždin, Šanjek, Verglec, Vila Toplissa, Zlatne gorice, Žmah i Kavana Grofica Marica.
Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: VALL 042
Nema komentara:
Objavi komentar