Riječke gastronomske luke
Na svečanosti na Trsatskoj gradini u Rijeci predstavljeni su ugostiteljski objekti koji nose titule Riječkih gastronomskih luka.
Ciljevi projekta su povezivanje ugostiteljskih objekata prehrane u zajedničku priču s marketinškim potencijalom; izgradnja gastronomskog brenda koji se nadovezuje na brend grada Rijeke kao lučkog grada te podrška u profiliranju ugostiteljskih objekata i dizanje ukupne kvalitete i prepoznatljivosti riječke ugostiteljske ponude.
25 prijavljenih restorana je ispunilo propisane kriterije za 39 titula Riječkih gastronomskih luka, koje su im dodijeljene u 9 kategorija:
Luke lokalnih namirnica –
restoran Vintage
i konoba
Girica.
Ribarske
luke - konoba Ugor,
konoba i ribarnica Girica,
restoran Nautica
i konoba
Ribica.
Veganske
luke – Tajlandski restoran Sabai
i Rica
gluten free.
Poslovne luke – restoran Kamov
hotela Bonavia Plava Laguna, Botel
Marina,
restorani Nautica
i
Ribica.
Romantične
luke - Restoran Nautica
i Restoran
Vintage.
Obiteljske
luke – restorani The
Kitchen by Miljenko
i Tarsa.
Luke
za vinske entuzijaste – Wine & dine Kod
Zajca,
restorani Ribica
i
Sabai.
Pivska
luka - King's
Caffe Food pub.
Luke posebnosti: Fine - dining luka
– Nebo
Restaurant & Lounge by Deni Srdoč,
Frankopanska luka – Vintage,
Povijesna luka – Tarsa,
Luka tapasa - Wine&dine Kod
Zajca,
Bezglutenska luka – Rica,
Bezglutenska luka – Botel
Marina, Luka
kobasica – Crobasa,
Barbecue luka – Bodega,
Barbecue luka – Lovorka,
Dnevna luka – Bistro Mezanin,
Luka za poslovne doručke - Restaurant&pizzeria
O’Hara,
Degustacijska
luka s pogledom – Trsatica,
Dnevna Korčulanska luka – Blato,
Napolitanska luka - Restaurant&pizzeria O’Hara,
Španjolska luka
- Capote
y Olé,
Tajlandska luka – Sabai,
Azijatska i luka sushia – Taiyo,
Kineska luka – Peking,
Azijska street food luka – Koya
Asian Noodles.
Na proglašenju Riječkih gastronomskih luka, prisutnima su se obratili gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, direktor TZ grada Rijeke Petar Škarpa i inicijatorica i voditeljica projekta Karin Mimica iz tvrtke Abisal, Gastronaut.
Projekt Riječke gastronomske luke provodi TZ grada Rijeke u suradnji s riječkim poduzećem Abisal, Klub Gastronaut.
Nakon proglašenja, neke od aduta
svojih gastronomskih luka prezentirali su: Hotel Hilton - The Kitchen
by Miljenko, Capote y Olé,
Bodega,
Sabai i Vintage uz
podršku vinara: Pavlomir, PZ Gospoja
i PZ Vrbnik.
Dodatni
dah povijesti prostoru Trsatske gradinu udahnuli su svojim prisustvom
članovi Kluba prijatelja Trsata
kostimirani u Frankopanske kneževe i kneginje.
Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: Marko Čolić
Nema komentara:
Objavi komentar