Gala večera Goût de/Good France
Gala večera Goût de/Good France uz cheficu Anu Grgić Tomić i posebnoga gosta Claudea Krajnera, jednog od 50 najboljih čokolatijera u Francuskoj održat će se u Četvrtak, 21. listopada 2021. u restoranu Zinfandel's u hotelu Esplanade u Zagrebu.
Nakon godinu dana pauze uzrokovane pandemijom, najveći gastronomski događaj na svijetu Goût de/Good France ponovno se vraća – ovaj put u listopadu. To globalno gurmansko slavlje 2015. godine uvršteno je na popis nematerijalne baštine UNESCO-a .
Ove godine u središte pozornosti dolazi pokrajina Val de Loire, poznata po umijeću dobrog življenja. Poseban je naglasak na održivoj gastronomiji, a u tu priču se uklapa restoran Zinfandel's, koji je nedavno primio prestižnu zelenu Michelinovu zvjezdicu za održivi koncept gastronomije.
Uz večeru slušat će se Francuska glazba a nakon dobrodošlice i šampanjaca Moët & Chandon, dolazi pet sljedova delicija, selekcija francuskih vina, čokoladni desert i pokloni kozmetičke kuće L'Occitane en Provence koji su dio ovogodišnje gala proslave u Zinfandel'su.
Claude Krajner poseban je gost ovogodišnje gala svečanosti u Zinfandel'su, zajedno sa cheficom Anom Grgić Tomić pripremat će večeru na francuski način. Taj Francuz hrvatskog podrijetla proglašen je jednim od 50 najboljih čokolatijera u Francuskoj. To priznanje, kao i titulu Maître Artisan Chocolatier dobio je 2015. godine, kada je postao i član prestižne kulinarske akademije Académie Nationale de Cuisine. Zanat je pekao u najboljim pariškim restoranima, ali i na Kanarskim otocima, gdje je bio slastičar. Stalan je predavač na renomiranoj kulinarskoj školi Villa des Chefs u Aix-en-Provenceu i autor je personaliziranih čokoladnih proizvoda za prestižne tvrtke kao što su Kartell, Swarovski i Palais des Thés.
U četvrtak, 21. listopada 2021., Ana i Claude pripremaju večeru na francuski način Esplanade Lounge baru. Ana za uvod priprema praline s tamnom čokoladom i guščjom jetrom, marinirane kruške s tradicionalnim aromatičnim plavim sirom i pečenim orasima te frangipane od badema. Slijedi gala večera od pet sljedova: tarte Tatin od ljutike i sira brie uz pesto od ružmarina, nazaobilazan klasik francuske kuhinje – puževi u umaku od Pernoda i maslaca sa začinskim biljem, posluženi uz heljdu s kremom od češnjaka, francuska juha bouillabaisse sa šafranom i dagnjama te prsa biserke sous vide s tartufima, guščjom jetrom i kremom od celera – ovi okusi odvest će vas na pravo gastronomsko putovanje Francuskom. Gost večeri Claude Krajner za ovu će priliku kreirati mousse od gorke čokolade s mediteranskom narančom.
Cijena večere iznosi 680 kn po osobi, a uključuje šampanjac dobrodošlice uz male zalogaje te pet sljedova jela uz kavu/čaj i petit fours. Pomno odabrana selekcija francuskih vina, šampanjca, likera i konjaka naplaćuje se prema konzumaciji. Odabir francuske glazbe potpisuje DJ Jurki, a poklone za uzvanike osigurava francuska kozmetička kuća L'Occitane en Provence.
S obzirom na ograničen broj uzvanika i epidemiološke mjere, može se unaprijed rezervirate svoj stol:
T. +385 (0)1 4566 644E.zinfandels@esplanade.hr
Pripremio: Tomislav Radić
---
Nema komentara:
Objavi komentar