G.E.T.
Fest - festival vinskog turizma
Doručkom
u kavani Procaffe uz čašu pjenušca Perla rose, prvog dana ljeta,
otvoren je G.E.T. Fest - festival vinskog turizma u središtu
Zagreba.
Festival
stanovnicima i gostima grada Zagreba nudi okuse i turističke
informacije. Festivalska ponuda uključuje doručke i plate koje
predstavljaju određene regije Lijepe naše, kušanje vina, vođene
degustacijske "Šetnje Hrvatskom", koktele na bazi vina i
mnogo drugih zanimljivih događanja kojima je cilj promicanje
hrvatske eno-gastronomije.
Recepte
za doručke "inspirirane Hrvatskom" osmislila je Ružica
Jukičić, višestruko nagrađivana hrvatska kuharica, članica
Svjetske kulinarske organizacije i međunarodna kulinarska
ocjenjivačica. U ponudi su četiri doručka, nazvana po hrvatskim
regijama: "Bregovita Hrvatska", "Slavonija i
Podunavlje", "Istra i Kvarner" i "Dalmacija".
Glavni sastojci za ove doručke su namirnice koje su autohtone ili
tipične za pojedinu regiju. Po istom principu bit će pripremljene
festivalske plate.
Vođene
degustacije održavat će se u popodnevnim i večernjim satima
ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom, uz obaveznu rezervaciju dan
ranije. U ponudi su "šetnje regijama" koje uključuju 4
vina iz određene regije uz pripadajuće zalogaje i "šetnja
Hrvatskom" koja uključuje 8 vina (po dva iz svake regije), uz
pripadajuće zalogaje.
Koktel
zabave vikendom predstavljat će koktele na bazi vina, a njihov
raspored kao i najave drugih događanja objavljit će se prema
njihovom kalendaru.
Organizator
festivala je udruga G.E.T.(Gastronomija-Enologija-Turizam), koja se
već više godina promiče vinski turizam. Među projekatima te
udruge su Bijeli grozd - nagrada vinarijama koje uspješno razvijaju
vinski turizam, kategorizacija vinarija i konferencija o eno-gastro
turizmu. Organizaciju festivala podržala je Turistička zajednica
grada Zagreba.
Nema komentara:
Objavi komentar