Homebrewing druženje u
Pivani
Zagrebačka
Pivana priredila je druženje pivskih znalaca kako bi se razmjenila
iskustava i znanja o kućnom pivarstvu . Pod moderatorskom palicom
radijskog voditelja i pivskog sommeliera Milana
Peha
razgovaralo se o sastojcima piva i detaljima u njihovom procesu
pripreme, stilovima kuhanja i čuvanja te drugim postupcima u
proizvodnji tog pića.
„Pivo
je odavno mnogo više od tek popularnog pića a u njegovoj pripremi
uz sve širi izbor sastojaka s kojima mali pivari danas
eksperimentiraju, presudan sastojak često čine ljubav i entuzijazam
u njegovoj pripremi“, izjavio je majstor pivar Mirko
Banić Ištuk,
koji je održao predavanje o pivskoj teoriji, kao i o važnosti vode
kao ključnog sastojka za pivo.
Predstavnici
male pivovare Hotch
Potch,
ujedno i prošlogodišnji pobjednici natjecanja kućnih pivara
iznijeli su svoja iskustva o tome kako se otvara vlastita pivovara.
Juicy Pale ale ove pivovare već se može pronaći u bolje
opremljenim trgovinama, a njihova su iskustva poslužila kao
inspiracija pivskim entuzijastima koji se još možda nisu odlučili
za vlastitu pivsku priču.
Prikazana
je i oprema za homebrewing (kućnu pripremu piva) a kušalo se i novo
pivo iz Grif
mikropivovare.
Grif mikropivovara otvorena je potkraj 2017. godine i proizvode
svježa, aromatična, nepasterizirana i nefiltrirana piva.
Nema komentara:
Objavi komentar