VELIKA
TUNA
Sada
je vrijeme za lov tune u Jadranskom moru te za pripremu
specijaliteta. Malostonska obitelj Šare zna kako se priprema tartar
ili sashimi
od
jadranske tune. To su pokazali u Bota Šare restoranu u Zagrebu gdje
su među brojnim gostima bili i glumice i glumci Ani Begić Tahiri,
Bojana i Enes Vejzović te vaterpolist Lovro Miloš.
„Najvažnija
je svježina i porijeklo namirnica. Pravo je vrijeme za lov na velike
tune, pa smo jedan primjerak upravo ulovljene na sjevernom Jadranu
iskoristili kako bi ukazali na sve prednosti te ribe, te za
gastroljupce pripremili specijalitete. Uz svježu ribu, za vrhunski
tartar ili sashimi
treba
maslinovo ulje, kapare, papar, stonska sol, motar i
slane
srdele!“-
rekla
je Zrinka Šare
Prema
podacima Svjetske zdravstvene organizacije konzumiranje tune dobro
je za prevenciju
bolesti srca i krvnih žila i moždanih udara jer je bogata omega 3
masnim kiselinama koje reduciraju loš kolesterol.
Nema komentara:
Objavi komentar